خشم میتواند انفعالی یا تهاجمی باشد
خشم منفعل به سختی قابل تشخیص است، چرا که دلیل آن سرکوب شده و حتی ممکن است متوجه نشوید که عصبانی هستید. مشاوره راه خوبی برای کمک به یافتن دلایل خشم است و در عین حال به شما کمک میکند تا با آن مبارزه کنید.
خشم تهاجمی، به مراتب خطرناکتر از خشم انفعالیست، زیرا میتواند منجر به آسیبهای فیزیکی به شما و دیگران (و همچنین به اموال) شود. ممکن است از احساسات خود آگاه باشید، اما همیشه نتوانید درک کنید که چه چیزی باعث این خشم تهاجمی شده است. گاهی اوقات ممکن است علت آن یک بیماری موسوم به اختلال متناوب بروز خشم ناگهانی باشد. با این حال همهی انواع خشمها، تهاجمی و کنترل نشده نیستند.
برخی از علل و بیماریهای فیزیکی وجود دارند که عامل پرخاشگری در شما میشوند و شما حتی ممکن است از آن آگاه نباشید.
علائم هشدار دهندهای که خشم میتواند غیر قابل کنترل یا تهاجمی شود
خشم و تحریک پذیری بیش از حد و دائم، دورههای جدایی عاطفی
احساساسات قوی و ناگهانی
مشکل درسازماندهی یا کنترل افکار
انگیزه آسیب رساندن به خود و دیگران
تپش قلب، افزایش فشار در قفسه سینه
سردرد،فشار درحفره سر و یا سینوس
افزایش فشار خون
خستگی مفرط
احساس سوزن سوزن شدن
چرا ما تهاجمی و خشن میشویم؟
ما مطمئن نیستیم که آیا خشم کنترل نشده و پرخاشگری از علائم بیماریهای خاص هستند و یا نتیجهی آن بیماریها. اما تحقیقات نشان میدهد که اختلال یا تغییر در ترکیبات شیمیایی مغز، مانند سرتونین، میتواند به طغیان خشونت و رفتار پرخاشگرانه منجر شود.
همچنین متخصصان عصبشناسی دریافتهاند که آسیب به نقاط خاصی از مغز، از جمله قشر جلویی مغز، آمیگدال (محل احساسات، ترس و استرس) و چین سینوسی زاویهای مغز (که شامل عملکردهای شناختی و زبان است) میتواند به خشم کنترل نشده منجر شود.
آیا بیماریها و اختلالات میتوانند باعث خشم غیرقابل کنترل و پرخاشگری شوند؟
محققان علوم زیستی مدتهاست که دریافتهاند، اختلالات روانی مانند افسردگی، اختلال دو قطبی، اسکیزوفرنی، زوال عقل و بیماری آلزایمر موجب بروز خشم کنترل نشده و پرخاشگری میشود. آنها همچنین دریافتند که مسائل مربوط به سلامت فیزیولوژیکی مانند فشار خون بالا، حمله قلبی، سکته مغزی، مشکلات گوارشی نیز میتواند سبب رفتارهای پرخاشگرانه و گاهی اوقات خشونتبار شود. اما، سوال اینجاست که آیا بر عکس آن هم صادق است؟ آیا خشم غیرقابل کنترل و پرخاشگری علت برخی از این بیماریها است؟
منبع
:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0